Uitvoering

In een drietal thema’s en een viertal werkgroepen wordt er verder onderzocht hoe we Weverstraat e.o. duurzaam verder kunnen ontwikkelen. De groepen energie en isolatie vallen beide onder het hoofdthema “wonen”. Andere thema’s zijn “mobiliteit” en “omgeving”.

Energie

De werkgroep ``Energie`` onderzoekt welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn om in de toekomst onze huizen van energie te voorzien. Naar alle oplossingen wordt gekeken, zonnepanelen, windmolens, waterstof. Niets is onbespreekbaar.

Isolatie

De werkgroep ``Isolatie`` zoekt verdieping in de eerste maatregelen die we als huishoudens zouden moeten maken om tot een klimaat vriendelijkere woning te komen. Alle andere verberingen of wijzigingen die we kunnen maken staan of vallen met de wijze waarop onze woning is geïsoleerd en geventileerd.

Mobiliteit

Laadpalen, deelfietsen en openbaar vervoer. En alles daaromheen natuurlijk. De werkgroep ``mobiliteit`` denkt na over hoe we in de nabije toekomst ons zouden kunnen verplaatsen waar we zijn en waar we willen zijn.

Wonen

``Wonen`` is het thema waaronder voorlopig de werkgroepen ``Isolatie`` en ``Energie`` werken. Vandaar 3 thema's (Wonen, Omgeving & Mobiliteit) met daarin 4 werkgroepen.

Omgeving

De natuurlijke en de door de mens gecreëerde omgeving zijn belangrijk voor de toekomst van de aarde. Daarnaast is onze omgeving natuurlijk ook nog eens zeer belangrijk voor onze beleving. Bijen, groenvoorziening, afwatering zijn slechts enkele van de onderwerpen waarover deze werkgroep zich zal buigen.