Vergelijkingen zonnepanelen

In dit overzicht proberen wij van verschillende bronnen vergelijkingen te publiceren van de panelen welke op de markt verkrijgbaar zijn.

Zonnepanelen.net

Tijdens de bijeenkomst op 15 mei jl. gaf Dominique aan over een overzicht te beschikken van panelen en hun prestaties.

In het Testrapport-zonnepanelen-maart-2019 vindt je een overzicht van panelen welke een “duurtest” ondergaan. Van de panelen wordt bijgehouden hoeveel stroom ze nog werkelijk leveren. De laatste versie is te downloaden van zonnepanelen.net.

NB: zonnepanelen.net is geen onafhankelijk test instituut maar een commerciële partij. Op de laatste pagina van het rapport zie je “veelgestelde vragen” waar zij onder andere hun “verdienmodel” toelichten.

Silicon Valley Toxic Coalition

Op dezelfde bijeenkomst gaf Dirk aan dat hij van de Oosterbeekse installateur Copernico een mooi overzicht had gekregen van verschillende panelen. Het blijkt hier te gaan om een vergelijking van fabrikanten van zonnepanelen aan de hand van hun impact op maatschappij en milieu. Naast de harde data als PiekWatt, Kwh en €uro’s natuurlijk ook zeer belangrijke aspecten om mee te nemen in de beslissing. De laatste versie van de rapportage vindt je hier en in dit document staat meer uitleg over de verschillende scores.

 

Geen reactie's

Geef een reactie