De Duurzame Huizen Route is een landelijke actie waarbij geïnteresseerden gaan kijken in huizen die al duurzaam gemaakt zijn. Meer informatie op:

www.duurzamehuizenroute.nl. Het blijkt dat de dichtstbijzijnde huizen die meedoen in Arnhem in De Laar te vinden zijn.

De Groene Wever wil mee doen aan de landelijke dag op 31 oktober, maar met huizen in onze eigen wijk. Drie woningeigenaren zijn bereid gevonden om hun woning ter bezichtiging open te stellen en de verbeteringen toe te lichten.

1. Huis van Paul en Els, Weverstraat 130 A. Tel.nr.: 06-24208927.- Paul heeft een bouwtechnische achtergrond, is bezig met verduurzaming van zijn jaren ‘50 woning en geeft graag toelichting over isolatie, HR++ glas en duurzaam bouwen met o.a. hout.

2. Huis van Michiel en Ida, Hogerheide 2. Tel. nr.: 06 47933359. Deze vrijstaande jaren ‘50 woning is door de eigenaar zelf onderhanden genomen. Het stroomgebruik is negatief en het gasverbruik is met twee derde terug gebracht. Michiel kan informatie geven over isolatie, HR++glas, zonnepanelen, hybridewarmtepomp, zonneboiler en regenwater afkoppelen.

3. Huis van Dominique en Willem, Weverstraat 94. Tel. nr.: 06 52801849.  Dit vooroorlogse huis is in 2019 helemaal verbouwd en verduurzaamd met als doel gasloos te wonen. Zij kunnen uitleg geven over energie-neutraal wonen, warmte/koude opslag, warmtepomp en de kosten en baten.

Dus op zaterdag 31 oktober is men welkom om deze huizen te komen bekijken en vragen te stellen.

Graag van tevoren even bellen of een bericht sturen om een tijd af te spreken.