Festival Zweiersdal: waardevolle bijdrage voor de buurt

Op 18 juni is het Festival Zweiersdal na 100 dagen afgesloten met een gezellige biodiversiteitsmarkt en het bekendmaken van de eindstand van de Bioblitz.

Na wat correcties van de wetenschappers achter Waarneming.nl is de eindstand uitgekomen op 1414 unieke soorten organismen in het Zweiersdalgebied, het dal van de Zuiderbeek dat loopt vanaf de Utrechtseweg tot en met de pluktuin aan de Benedendorpsweg. Dat zijn 414 soorten meer dan de organisatie van het festival zich tot doel had gesteld.

Veel buurtbewoners en andere geïnteresseerden hebben meegedaan aan de Bioblitz, in totaal 142. In de periode zijn 5745 waarnemingen gedaan! Door de 20 excursies en workshops is de buurt wijzer geworden wat er in de nabije omgeving leeft  en hoe je zelf (in je tuin) kan bijdragen aan een meer biodiverse wereld. Ook heeft het festival gezorgd dat buurtbewoners elkaar hebben ontmoet, zeker ook door de goed bezochte potluck tuinparty in het Zweiersdal voor de aanliggende woningen.

Voor meer informatie: www.festivalzweiersdal.nl 

 

 

Joost Borsboom
joost.borsboom@gmail.com