Warmtelekken in je woning opsporen?

Met een warmtebeeldcamera kun je zichtbaar maken waar de warmte je woning verlaat. In onze wijk zijn al een flink aantal warmtewandelingen gemaakt. Het geeft inzicht in je woning en informatie waar je wat mee kunt doen. Bij zo’n warmtewandeling loop je samen met een scanner langs een aantal woningen. Per woning bekijk je samen met de scanner waar je woning warmte verliest en wat daaraan gedaan zou kunnen worden. De scanner stuurt je daarna de meest relevante warmtebeeld foto’s met een toelichting toe.

Een warmtewandeling is gratis, maar moet wel georganiseerd worden. Er moet iemand het initiatief nemen en zorgen dat ca. 5 woningen willen deelnemen. De initiatiefnemen neem contact op met de scanner om een goed moment voor de wandeling af te spreken. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

  • De buitentemperatuur moet < 5 graden zijn. Het mag niet regenen en de woningen mogen niet opgewarmd zijn door zon overdag
  • De wandeling vindt meestal ’s morgens rond 07.00 of ’s avonds na 19.00 plaats
  • De woningen moeten 5 uur van tevoren opgewarmd zijn op de normale binnentemperatuur

We hebben in onze wijk twee vrijwillige scanners die dit soort warmte wandelingen uitvoeren. Het verslagje wat de scanners opsturen geeft een beeld van de warmteverliezen, het is geen gedetailleerd advies om de isolatie of de duurzaamheid van je woning te verbeteren. Daarvoor bestaat de individuele warmtescan. Die is niet gratis en kan bij het Energie Loket Midden Gelderlans worden aangevraagd.

Voor meer informatie: info@degroenewever.nl

Michiel van der Drift
michielvanderdrift@gmail.com