De wereld mooier achterlaten – Met gratis bomen, hoe kan dat??

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, gestart op initiatief van Stichting MEERGroen en heeft kunnen opschalen dankzij Caring Farmers. Doel is om in de komende jaren miljoenen extra bomen te planten in Nederland, goed voor het klimaat en broodnodig voor het herstellen van de biodiversiteit!

Meerbomen.Nu doet dat, met hulp van vele vrijwilligers, door overdadige en ongewenste zaailingen van bomen en struiken te verzamelen, meestal uit natuurgebieden maar ook op particuliere terreinen in overleg met de beheerders en eigenaren. Deze zaailingen worden vervolgens gratis weggegeven aan boeren en burgers die ze willen planten. Waar de berk of meidoorn op de ene plek kansloos of niet gewenst is, staat een ander er om te springen! De boompjes worden of direct weggegeven, of ingekuild in een “bomenhub”, waar de boompjes kunnen worden opgehaald.

In de afgelopen twee jaar groeide de Meerbomen campagne uit van een klein groepje vrijwilligers dat begon in regio Amsterdam en Arnhem, naar tientallen organisaties en overheden, vele boswachters en honderden enthousiaste vrijwilligers in het hele land die meehelpen. En tot nog toe heeft dat geresulteerd in het verplanten van bijna een miljoen zaailingen, van een kansarme naar een kansrijke plek, bij boeren en burgers.  Zo helpen we mee met de vergroening van Nederland en hopen we ons land een beetje mooier achter te laten voor onze (klein)kinderen.

Meerbomen.nu kan nog veel meer hulp gebruiken, incidenteel of regelmatig, iedereen is welkom!

Heb je belangstelling om:

  • zaailingen te verzamelen in de regio
  • of als chauffeur af en toe boompjes te vervoeren, als je auto met trekhaak hebt
  • of heb je overtollige zaailingen in de tuin die je wilt doneren
  • of zou je graag gratis boompjes komen ophalen om te planten,

registreer je dan bij Meerbomen.nu (www.meerbomen.nu) of
stuur een mail naar: gelderland@meerbomen.nu,
dan nemen we contact met je op.

Team Gelderland, regio Arnhem-Ede, Meerbomen.nu

Cecile Beernink
beerninkc@gmail.com
Geen reactie's

Geef een reactie