Stikstofdepositie in natuur Oosterbeek

Grote stikstofdepositie in de natuur gebeurt ook vlakbij. Met enige regelmaat wordt er (veel) mest uitgereden/geïnjecteerd vlakbij kwetsbare natuur aan de westkant van Oosterbeek. Opvallend is dat het daarbij gaat om landbouwpercelen die worden verpacht door Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK). Deze organisatie, waar velen in Oosterbeek lid van zijn, staat voor behoud en ontwikkeling van landschap, natuur en erfgoed.

Net als de vereniging “Vijf Dorpen in het Groen” zijn wij hierover bezorgd en zetten wij daar vraagtekens bij. Daarom ondersteunen we de brief die Vijf Dorpen hierover recent heeft gestuurd aan de directie van Gelders Landschap & Kasteelen.

Lees de brief van Vijf dorpen in ’t groen aan Gelders Landschap & Kasteelen 20220707 (pdf)

Joost Borsboom
joost.borsboom@gmail.com