3 april Duurzame Lentemarkt in Wageningen

Hoewel Wageningen niet zo heel veel groter is dan de gemeente Renkum is een vergelijking moeilijk te maken. Wageningen is één stad, met een centrum en allerlei wijken er omheen. En met een universiteit met nogal wat duurzame en groene programma’s.

Met drie Groene Wevers zijn we bij het Energieloket Wageningen op bezoek geweest, waar we ondanks de verschillen toch veel interessante informatie kregen: zo worden er klimaat-koffieochtenden georganiseerd en wordt op 3 april een duurzame lentemarkt gehouden.

Het Energieloket zelf, midden in de stad en elke week een ochtend open, trekt toch elke keer weer inwoners die om informatie komen vragen, voor zichzelf of voor hun buurt. Misschien niet zo makkelijk te organiseren met onze dorpen, maar toch iets om eens over na te denken.

Op deze sites is meer informatie te vinden:

Joan Merens
joan.merens@planet.nl