Plantseizoen: koop biologisch plantgoed

Steeds vaker lees je verhalen over de negatieve gevolgen van pesticidegebruik. Bijen sterven, bodemleven loopt drastisch terug enz, enz. en… zelf ontkomen we er ook niet aan; de ziekte van Parkinson wordt steeds meer in verband gebracht met pesticidegebruik.

Hoewel in de tuinbranche het tij lijkt te keren, zelfs het assortiment van de Intratuin groeit, is biologisch nog steeds niet de norm. Het is echt zoeken naar biologisch gekweekte planten en we hebben 5 bloemisterijen in Oosterbeek; verkoopt er één biologische bloemen? Ik dacht het niet. Al die bloemen met gif opgekweekt… Hoe onlogisch voor een branche waarin het toch draait om liefde voor de natuur.

Laten we hier iets aan doen.

Wij zijn de consument en bepalen de vraag. Anders dan voedsel zijn tuinproducten pure luxe, dus dat kunnen we laten staan als het niet precies aan onze eisen voldoet. Dus: wij kopen alleen nog maar biologische bloembollen, biologisch gekweekte planten en bomen en anders niet.

En wat als wij nu allemaal eens zouden gaan vragen in die 5 bloemenwinkels naar biologische bloemen? Dan zullen ze er toch wel naar op zoek gaan? Laten we ze aan het denken en hopelijk tot actie aanzetten, doe je mee?

Als je op zoek bent naar biologische bomen, planten, zaden en (vooral) bloembollen, kijk dan eens hier:

 

En heb je deze grappige aflevering over ‘bijvriendelijke planten’ van de Keuringsdienst van Waarde gezien? De moeite van het bekijken waard.

 

 

 

 

 

algemeen
algemeen@degroenewever.nl