Lezing Duurzaam tuinieren uitgesteld

Tot onze grote spijt moeten wij onderstaande lezingavond uitstellen i.v.m. het Coronavirus.

We hopen hem in het voorjaar wel door te kunnen laten gaan.

 

Op donderdag 18 november a.s organiseren wij in de Concertzaal een avond over duurzaam tuinieren. Tijdens de avond komen twee onderwerpen aan bod: turfvrije compost en gifvrij tuinieren.

Turfvrije compost
Eerder dit jaar deelden wij zakken turfvrije potgrond uit in de wijk, om mensen erop attent te maken dat turfwinning niet goed is voor het milieu. Voor deze avond hebben wij Philipp Grammlich en/of Karin Bodewits (afhankelijk van de kinderoppas :-)) van Turfvrij.nl uitgenodigd om hun verhaal te doen.

Na hun verhuizing van München naar Oosterbeek ontdekten Philipp en Karin dat er in Nederland geen turfvrije potgrond te krijgen was. Onbegrijpelijk vonden ze en zijn daarop in actie gekomen. Met Turfvrij.nl, artikelen in de media en een interview bij Vroege Vogels kregen ze tot hun eigen verrassing heel veel aandacht. Kom luisteren naar het overtuigende verhaal van dit bevlogen koppel!

Gifvrij tuinieren
Het tweede deel van de avond gaat over alternatieven voor het gebruik van pesticiden in de tuin met bijzondere aandacht voor het slakkenprobleem, aanpak van onkruid in de tuin en het belang van aanschaf van planten zonder pesticiden. Henk Boesveld is docent bij Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) en een wandelende Wikipedia op het gebied van ecologisch (moes)tuinieren. Henk weet graag wat er leeft onder zijn publiek. Heb je specifieke vragen over je tuin? Geef ze hier alvast aan ons door!

Aanmelden
Graag zouden wij van te voren een beetje weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen,
even aanmelden wordt zeer op prijs gesteld.

Datum: donderdag 18 november 2021
Tijd: 20.00-22.00u
Locatie: Concertzaal Oosterbeek: Rozensteeg 3 (tussen Weverstraat  en Dr. Brevéestraat)
Gratis toegang, maar vergeet uw QR-code niet!
algemeen
algemeen@degroenewever.nl