18 november: Lezing Duurzaam Tuinieren

De Groene Wever organiseert op donderdag 18 november in de Concertzaal een avond over duurzaam tuinieren. Tijdens de avond komen twee onderwerpen aan bod: turfvrije compost en gifvrij tuinieren. Een bevrijdende avond dus.

Al eerder schreven we dat de zakken compost, die te koop zijn bij de meeste supermarkten en tuincentra, niet goed zijn voor het milieu. Zonder dat je het doorhebt, ben je dus niet handig bezig. Maar hoe dan wel? Daar krijgen we meer informatie over van Philipp Gramlich en/of Karin Bodewits van turfvrij.nl.

En dan ongedierte en onkruid. Met deze natte zomer hebben de meeste Oosterbekers erg veel last van slakken. Nou blijkt het middel ‘Escargo’ niet goed te zijn voor het grondwater. Maar ja, je wil ook dat je tuin er mooi bijstaat. Deze avond willen we je wat tips geven. Meer informatie volgt nog.
Concertzaal: Rozensteeg 3, tussen Weverstraat  en Dr. Brevéestraat, gratis toegang
Suzanne van Snippenburg-Bosch
suzanne@vansnippenburg.nl
Geen reactie's

Geef een reactie