Houten vloer met Tonzon geïsoleerd

Houten vloer met Tonzon geïsoleerd
Stap voor stap willen we onze jaren vijftig twee-onder-éen-kap bungalow energiezuiniger en comfortabeler maken. De kruipruimte was altijd al een doorn in het oog. Vol met puin van een vroegere verbouwing, vóór onze tijd. Eerst nog overwogen om zelf door de kruipruimte te tijgeren en houtvezelplaten tussen de vloerbalken aan te brengen. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om een professional het werk te laten uitvoeren. Ik ben ook geen dertig meer. En als je minimaal twee isolatiewerken laat uitvoeren door een installateur kun je profiteren van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Omdat wij deze zomer ook ons platte dak laten isoleren als de dakbedekking wordt vervangen, kunnen we een beroep doen op de ISDE.

Kruipruimte vóór isolatie

We hebben voor de isolatie uiteindelijk gekozen voor Tonzon. Dat wordt tussen de vloerbalken aangebracht nadat de bodem van de kruipruimte bedekt is met een dikke isolatiefolie. Bij ons zitten de cv- en andere leidingen op (aan de onderzijde van) de vloerbalken. Dan is het plaatsen van de Tonzon-luchtkussens tussen de balken geen probleem. Het resultaat mag er wezen. De kruipruimte is getransformeerd van rommelige bende naar een goed toegankelijke en overzichtelijke ruimte. En nu maar hopen op warme voeten deze winter!

Kruipruimte ná isolatie

 

Arne Hekhuis
Bij ons heeft Arne Hekhuis van Hekhuis Installaties het opruim- en isolatiewerk gedaan. Echt vakwerk, geheel volgens afspraak!

Frank Buers (0624675922)

Frank Buers
fbuers@upcmail.nl