Plannen Groen

Ziet u ook al de bloemetjes van onze najaarsactie uit de grond komen? Leuk hè? Het voorjaar komt eraan. De eerste bijen zijn allang op zoek naar stuifmeel, erg vroeg voor de tijd van het jaar. Ze zullen u dankbaar zijn voor de bloemen.
De hommels bijvoorbeeld, die met hun dikke winterjas wel tegen een beetje kou kunnen, maar ook andere wilde bijen zijn al op zoek naar voedsel. En wees niet bang, wilde bijen kunnen over het algemeen niet steken.

Wat gaat Duurzaam Groen dit jaar doen?
Daar zijn we nog niet helemaal uit. Vorig jaar was het bij onze plantjesactie af en toe behoorlijk druk. Dat willen we dit jaar in verband met Corona niet doen, in ieder geval niet op dezelfde manier.  Er staat een overleg met andere groengroepen in de gemeente (Stenen Kruis, Paul Krugerstraat, Wolfheze en Heelsum) op stapel, wie weet komt hier een actie uit voort.

Foto van Flickr.com

Daarnaast gaan we meedenken met de gemeente over een actieplan voor de wilde bij (en biodiversiteit). ‘Gemeenten Adopteren Soorten’ is een initiatief van IVN Gelderland en de provincie. In Renkum is de keuze gevallen op de wilde bij. Ook u kunt hierover meedenken, lever hier uw BIJ-drage in!

Maar gaat u vooral zelf aan de slag: bouw een mooi bijenhotel met behulp van de speciale nieuwsbrief van Arnhem Zoemt! Het is de moeite waard om te lezen en wie weet bent u nog op tijd om u op te geven voor het riet dat zij ter beschikking stellen.

algemeen
algemeen@degroenewever.nl