Bloembollenactie

Als vervolg op onze bijenplantjesactie in mei, is er in de herfstvakantie een bloembollenactie.

Gratis bloembollen in ruil voor een zak zwerfafval!

In het vroege voorjaar zijn er nog niet veel planten in bloei, maar hebben de vroege bijen en vooral hommels wel stuifmeel en nectar nodig. Bloembollen zijn daarom belangrijk. Het planten van bloembollen is een eenvoudig klusje dat het beste in oktober of begin november gedaan kan worden. De bloembollen van deze actie, zijn biologische gifvrije bollen, die u kunt laten verwilderen in uw tuin. Zoek dus een plekje waar u niet schoffelt. Als u meedoet krijgt u al vroeg in het voorjaar bezoek van deze vrolijk zoemende insecten.

Zwerfafval kan ingeleverd worden op vrijdag 23 oktober 2020 van de herfstvakantie. De bollen die daarna nog over zijn, zijn te koop op zondag 25 oktober 2020.

Meer informatie volgt via de website. Vragen kunt u mailen naar redactie@degroenewever.nl

algemeen
algemeen@degroenewever.nl